Ur interaktionsdesigners verktygslåda!

Många gånger har jag fått frågan –  Vad gör en interaktionsdesigner ??

Ibland har det hänt att folk har misstagit mig för en intergrationskonsult (skrattar för mig själv när jag tänker på det, visserligen finns det likheter yrkena emellan men det är ett stort glapp).

För att sammanfatta vad en interaktionsdesigner gör skulle man kunna säga – att visualisera beställarens och användargruppens önskemål,krav och behov på en produkt eller tjänst, för att skapa en design som motsvarar användarnas behov och önskemål samt att syftet med produkten uppfylls.Tänkte dela med mig utav några av de verktyg som jag använder under en vanlig dag på jobbet.

Post It underlättar då jag vill visualisera hur olika delar av den tänkta lösningen relaterar till varandra och interaktionen med användaren. Det är ett dynamiskt verktyg som av till sin natur underlättar då man vill ta bort eller addera något till lösningen. Post It fungerar som en kreativitetskatalysator för mig,det fungerar utmärkt att använda för att förklara användningsflöden.

Ett skissblock för att snabbt kunna visualisera designlösningar, vilket underlättar kommunikationen med mina kollegor. Vi är säkra på att vi talar om samma sak och då kan jag även få bättre kommentarer och förslag till förbättringar av designen. Här kommer även pennfodralet in i bilden – det är alltid bra att ha färgpennor till hands då dessa kan användas till att färgkoda och kategorisera information.

En smartphone som jag använder till att fotografera allt ifrån whiteboardtavlor till att film användare vid användningstester eller för att dokumentera observationer av det dagliga arbetet. Den fungerar även som ett bra stöd då jag gör intervjuer för att ta en ljudupptagning.

En dator för att skapa interaktionsdesignen mitt favorit verktyg för detta är balsamiq , men jag använder även Visio, Indesign, Photoshop mm. Men Balsamiq har blivit min favorit, det går snabbt att skissa och jag kan enkelt dela med mig utav designen i form av en interaktiv pdf.

Detta var några av de verktyg som jag använder, viktigt att tänka på är att – du skall aldrig låta ett verktyg hindra dig i din kreativitet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>