”Success by ux” era?

Jag hoppas verkligen att det kommer att bli så, som Andrew Cross skriver på sin kanadensiska blogg. Undrar bara om jag får vara med och uppleva den eran. Det känns som att det går otroligt långsamt med att få någon slags högre form av ”user experience” (UX) på annat än konsumentprodukter, dvs på de där andra programmen som större delen av mänskligheten använder i sina jobb varje dag. Jag tänker t.ex. på affärssystem (som jag just nu hjälper en kund att införskaffa) eller system för att konstruera saker, planerings-system, sjukvårdsjournal-system, övervakningssystem, webbtjänster, intranät osv osv. Hallå, det är år 2012! Vi kan faktiskt göra system med hög UX-faktor, men vi gör det inte… Varför? För att företagen som köper dem verkligen är i behov av systemen och det finns inte mycket annat på marknaden att välja på just nu. Man får ta vad som finns, och det som finns är dyrt och krångligt. Ungefär som att gå in på ICA och det fanns bara dyr ärtsoppa på burk att köpa, javisst jag blir mätt men…

Business opportunity anyone?

Jag vill ge en eloge till mina gamla kollegor på Ascom som verkligen kämpar för bättre UX, jag önskar att det fanns fler företag som de!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>