Snygg infographic om user story mapping

Bild på en user story och en User story mapping

Den här fina mallen (eller infographic) för user story mapping hittade vi på Natalia Molinas blogg. Jag blev jätteinspirerad av den här, en kul detalj är att alla referenser är med också :-).

En sak som var lite nytt för mig här var Ron Jeffries 3 C’s; Card, Conversation och Confirmation. Jag tolkar det (efter att ha googlat lite) som att varje user story blir mer greppbar då den finns på ett kort eller postis, att den skapar en konversation då man visar upp den samt konfirmationen eller konsensus om att man har kommit överens om den.

Ni som har jobbat med mig vet ju att jag är väldigt förtjust i att jobba med ‘touchpoints’ på en ‘resa’ utifrån användarens upplevelse, här visar man upp det utifrån utvecklarnas planerade arbete. Hmm, tänk om man kunde gifta ihop det där på nåt vis… Tål att tänkas på! Tack Natalia!