UX på Scandinavian Developer mässan

Usability och interaktionsdesign är väl inte det första man tänker på när man hör talas om den här mässan, men i år var vi med som ett av de ”nya” spåren och jag var UX-trackleader (dvs den som valde ut talarna). Totalt var det ca 750 som kom till Svenska mässan för konferensen och de allra flesta av dem var nog utvecklare.

Vi fick höra många intressanta tal i UX-spåret, allt ifrån hur man kan använda det strategiskt i ledningsgrupper till hur man bäst får in det i en agil utvecklingsprocess. Vårt område är ju intressant eftersom det spänner ifrån allt emellan konceptframtagning till implementering.

När det gäller UX så är det ju så att kodare ofta gärna fokuserar för mycket på själva implementeringen, medan vi inom UX  gärna vill fokusera för mycket på koncept-framtagningen. Lagom är bäst och kort sagt är det ju lika onödigt att ta fram koncept som sen inte blir realiserade i verkligheten som att implementera sådant som inte är användbart i verkligheten.

Jag höll ett blixttal om Lean startup och Lean UX där jag försökte förklara hur jag tycker att de tacklar den här komplexiteten på ett bra sätt. Lean UX kan verkligen hjälpa oss både med att ta fram faktiskt användbara koncept som att sen realisera dem, vårt gemensamma mål är ju faktiskt att skapa bra ”user experience” för våra användare.

Här är delar av konferensen i bilder, ursäkta suddigheten på bilderna!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>